Idea گیاهخواری

31 آگوست 2012 19:37 - 31 آگوست 2012 19:42 #28501 توسط atefe
خربزه هندوانه و طالبی [/size]


صیفی‌جات، از آبدار‌ترین خوراکی‌ها هستند و به همین دلیل هم طرفداران زیادی در روزهای گرم سال دارند. ترکیب حدود ۹۰ درصد از انواع آن‌ها، از خربزه و طالبی گرفته تا هندوانه آب است.


هندوانه

این خوراکی‌های آبدار، حدود ۵ تا ۷ درصد هم قند دارند و شیرینی آن‌ها به مقدار قند موجود در ترکیبشان، بستگی دارد. به نظر می‌رسد در میان تمام صیفی‌جات، انرژی حاصل از خوردن خربزه به دلیل قند فراوان از دیگر اعضای این گروه، بیشتر باشد. متأسفانه گاهی برخی افراد به خصوص آنهایی که دچار اضافه وزن هستند، گمان می‌کنند اگر هندوانه یا خربزه‌ای، شیرین نباشد، قند و کالری ندارد و می‌توانند با خیال راحت به هر میزان که دلشان خواست، از آن بخورند. در صورتی که اصلاً این طور نیست.
قند موجود در صیفی‌جات، با تبدیل نشاسته موجود در محصول به قند در مدت رسیدن آن، تشکیل می‌شود. یعنی دلیل اینکه صیفی‌جات، شیرینی لازم را ندارند، وجود نداشتن شرایط آب و هوایی یا زراعی مناسب برای تبدیل نشاسته به قند در درون آنهاست، اما همین صیفی‌جات کم‌شیرین هم کالری دارند و مصرف بیش از اندازه آن‌ها می‌تواند باعث چاقی شود.

خربزه؛ آزادکننده هیستامین
حتماً شما هم تا به حال شنیده‌اید که معمولاً به افرادی که دچار سرماخوردگی شده‌اند، توصیه می‌شود خربزه نخورند؛ چون عامل آزادکننده هیستامین، در خربزه وجود دارد که احتمال تشدید سرماخوردگی و آلرژی را در افراد مستعد بالا می‌برد. اما چنین عاملی در هندوانه و طالبی وجود ندارد و مصرف این میوه‌ها نمی‌تواند باعث تشدید سرماخوردگی شود. البته ناگفته نماند که خربزه، نمی‌تواند به خودی خود باعث ابتلا به سرماخوردگی شود و فقط اگر زمینه بروز بیماری در فردی وجود داشته باشد، خوردن آن می‌تواند باعث جلو‌انداختن یا تشدید علائم بیماری شود. یکی دیگر از باورهای شایع در مورد خربزه این است که نباید آن را با عسل خورد. گاهی تداخلات غذایی می‌توانند مشکلاتی را برای افراد به وجود بیاورند اما واقعیت این است که هنوز هیچ تحقیق علمی و معتبری که بتواند ضرر خوردن خربزه با عسل را توجیه کند، انجام نشده است.





مصرف صیفی‌جات تا آخرین ذره
معمولاً صیفی‌جات پوست ضخیمی دارند. برخی از افراد، فقط قسمت‌های نرم و شیرین آن‌ها را مصرف می‌کنند و برخی دیگر هم تا ته آن را می‌خورند و فقط از پوسته نازکی از آن می‌گذرند. بهتر است بدانید اگر پوست ضخیم و بیرونی صیفی‌جات را به خوبی بشویید، می‌توانید بدون نگرانی، تا آخرین ذره‌ای را که هنوز به پوست نرسیده، بخورید و اتفاقاً هرچه به سمت پوست بروید، تجمع فیبر بیشتر می‌شود و در سمت گوشت تجمع مواد قندی افزایش می‌یابد. ‌البته این نکته را به خاطر بسپارید که به خاطر تماس مستقیم پوست با خاک و انواع آفت‌کش‌ها و حشرات مختلف، پوست صیفی‌جات بسیار آلوده هستند و باید پیش از قرار دادن آن‌ها در یخچال یا مصرفشان، آن‌ها را به خوبی بشویید تا آلودگی‌های بیرونی با چاقو یا حتی دستتان به درون میوه منتقل نشود.

از مصرف صیفی‌جات تا نفخ
بسیاری از افراد پس از خوردن صیفی‌جات یا تخمه آن‌ها، دچار نفخ و دل‌درد می‌شوند. نفخ پس از مصرف صیفی‌جات به دلیل نوع مواد قندی موجود در آن‌ها اتفاق می‌افتد. بخش قابل‌توجهی از صیفی‌جات را قند فروکتوز تشکیل می‌دهد و اگر مقدار زیادی هندوانه، طالبی، خربزه و سایر خوراکی‌های حاوی قند فروکتوز را مصرف کنید، مقدار زیادی از این قند وارد بدنتان می‌شود. عمل جذب قند فروکتوز در دستگاه گوارش برخلاف قند گلوکز به کندی صورت می‌گیرد و چون فرصت کافی برای جذب این قند در دستگاه گوارش فراهم نمی‌شود، بخشی از آن به روده بزرگ می‌رود و در آنجا تخمیر می‌شود و همین مسئله می‌تواند زمینه ایجاد نفخ را پس از مصرف فراهم کند.
هرچه پررنگ‌تر، بهتر
رنگ‌دانه‌ها، از عوامل ایجاد رنگ در انواع میوه‌ها، سبزی‌ها و صیفی‌جات هستند. هر چقدر که رنگ طالبی و خربزه زرد‌تر باشد و رنگ هندوانه هم قرمز‌تر، یعنی رنگدانه‌های بیشتری در آن‌ها وجود دارد و ارزش غذایی آن‌ها هم بالا‌تر است. تحقیقات مختلف، ثابت کرده‌اند که مصرف مداوم خوراکی‌های حاوی رنگ‌دانه‌ها می‌تواند از ابتلا به انواع سرطان و حتی بیماری‌های قلبی – عروقی هم پیشگیری کند بنابراین هنگام خرید صیفی‌جات، حواستان باشد که پررنگ‌ترین آن‌ها را انتخاب کنید تا بیشترین فایده را با مصرف آن‌ها به بدنتان برسانید.

تخمه صیفی‌جات، عامل چاقی
مصرف انواع مغز و دانه‌ها به دلیل خواص فراوانی که دارند، مفید است. خیلی از ما عادت داریم تخمه هندوانه، خربزه یا طالبی را بو بدهیم و آن‌ها را به عنوان تنقلات مصرف کنیم. هرچند استفاده از این‌گونه تنقلات بر استفاده از انواع اسنک‌های چرب و شور ارجحیت دارد اما باید بدانید که این تخمه‌ها هم حاوی مقادیر بالایی چربی هستند و خوردن بیش از اندازه آن‌ها می‌تواند باعث چاقی و اضافه‌وزن شود بنابراین باید در مصرف آن‌ها هم حد اعتدال را رعایت کنید.



منبع :بانک اطلاعات پزشکان

همیشه عاشق شو وعشق بورز...بزرگ و دوست داشتنی خواهی شد.
كاربر(ان) زير تشكر كردند: kingmichael

لطفاً ورود یا ايجاد حساب كاربری برای پیوستن به بحث.

31 آگوست 2012 20:26 #28509 توسط atefe
بچه ها من یه سوال دارم ؟ میخواستم بدونم این تاپیکی که من زدم اصلا کسی هست بخونه مطالبشو .....چون احساس میکنم علاقه مند زیاد وچود نداره من همین طوری تندتند مطلب میذارم اصلا مفید هست ؟ که من ادامه بدم ؟چون من خودم دوست دارم فکر میکنم بقیه هم خوششون میاد .این تاپیک رو هم چون امین گفته بود جداگانه زدم .

همیشه عاشق شو وعشق بورز...بزرگ و دوست داشتنی خواهی شد.

لطفاً ورود یا ايجاد حساب كاربری برای پیوستن به بحث.

01 سپتامبر 2012 11:59 #28538 توسط kingmichael

شاپرک نوشته: من ذاتا میل به گیاه خواری دارم اما ای کاش پیاده کردن عقاید واسه آدم راحت تر بود. دوس ندارم ساز مخالف همه باشم. مثلا وقتی با خانواده میری رستوران و از قضا خانه استیک هم هست، یا مثلا شاندیز مشهد و شیشلیک و اینا، اونوقت من بیام بگم نمیخورم و حال گیری کنم؟ بد ترش وقتی که میرم مهمونی و 99 درصد اوقات میزبان یا مرغ یا ماهی یا گوشت درست میکنه، خب لب نزنی بی احترامیه و حالش گرفته میشه. حالا اینا رو همیشه میخورم باز قابل تحمله واسم، حاضر به تست گوشت جدیدی نیستم. .یه بار خواهرم تلپی یه تیکه از پای هشت پا رو انداخت تو بشقابم(پوست روش هم بود!) :-/ گفت بخور خوشمزه ست لب نزدم بهش. یا وقتی فهمیدم خرچنگ بخت برگشته رو زنده زنده می ندازن تو آب جوش، :-SS حاضر به تستش هم نیستم.
نفرتم از ساز مخالف بودن، باعث شده که گیاه خواری رو اجراش نکنم.


دقیقا !
منم یه بار مراسم ازدواج دعوت بودیم غذا هم طبق معمول مرغ و کباب
من هم نخوردم و خواستم برم بیرون یه چیزی بگیرم بخورم و بابام و شوهر خالم هم بخاطر اینکه من تنها نباشم باهام اومدن
فرداش جنجالی درست شد که نگو . کم مونده بود جنگ خانوادگی بشه :-SS
ماشالا توی اکثر شهر های کوچک یا تقریبا بزرگ نمیشه غذای گیاهی پیدا کرد و اکثرا باید به کیک و آبمیوه رضایت داد !

لطفاً ورود یا ايجاد حساب كاربری برای پیوستن به بحث.

01 سپتامبر 2012 12:41 #28539 توسط atefe
هیچ کس جواب منو نداد ......اصلا من شرمنده شدم از این همه توجه ?@_@?

همیشه عاشق شو وعشق بورز...بزرگ و دوست داشتنی خواهی شد.

لطفاً ورود یا ايجاد حساب كاربری برای پیوستن به بحث.

01 سپتامبر 2012 13:05 #28541 توسط kingmichael
اکثرا میخونیم دیگه
حتما که نباید بگیم :D

لطفاً ورود یا ايجاد حساب كاربری برای پیوستن به بحث.

01 سپتامبر 2012 13:56 #28547 توسط atefe

kingmichael نوشته: اکثرا میخونیم دیگه
حتما که نباید بگیم :D


میدونم ولی احساس کردم یکم خسته کننده شده فقط میخواستم بدونم بچه ها چه نظری دارن که منم ادامه بدم .

همیشه عاشق شو وعشق بورز...بزرگ و دوست داشتنی خواهی شد.

لطفاً ورود یا ايجاد حساب كاربری برای پیوستن به بحث.

01 سپتامبر 2012 14:15 #28550 توسط kingmichael
من که همشو میخونم ، مطالب جالبی هست
فقط بیزحمت یکم هم آموزش آشپزی بزار ، خیلی احتیاجه ! :D

لطفاً ورود یا ايجاد حساب كاربری برای پیوستن به بحث.

01 سپتامبر 2012 16:07 #28555 توسط kingmichael
منظورم غذای سریع بود ! :D
اینکه 3 ساعت طول میکشه :bgsprse:

لطفاً ورود یا ايجاد حساب كاربری برای پیوستن به بحث.

01 سپتامبر 2012 20:09 #28596 توسط Hamid
من فکر می کنم یکم کار این تاپیک پیچیده شده و مطالب با هم قاطی شدن.
بدون شک کسی که تازه شروع به خوندن این تاپیک می کنه گیج می شه.
بهتره برای دستور غذای گیاهی، از تاپیک مجزا استفاده کنید.

Keep The Faith

اين تصویر برای مهمان پنهان می‌باشد.
برای ديدن آن ثبت نام و يا وارد سايت شويد.

لطفاً ورود یا ايجاد حساب كاربری برای پیوستن به بحث.

02 سپتامبر 2012 08:27 #28628 توسط atefe
چقدر جالب ..خیلی خوبه من فکر نمیکردم زیاد به این تاپیک توجهی بشه و چون احساس کردم بچه ها خیلی علاقه نداشته باشن خیلی تخصصی توش نرفتم بیشتر در حالت گذرا و اطلاعات عمومی
ولی منظورتو متوجه شدم که مطالب نظم خاصی نداره این بیشتر بخاطر اینه که اول تو یه تاپیک دیگه داشتم مینوشتم بعد تاپیک رو جدا کردم و مطالب پراکنده شد و بعدشم از اول این تاپیک از دلایل گیاهخواری شروع کردم ولی بعد که یه سوال هایی شد در جواب به اون سوالا و بحث بچه ها مطلب گذاشتم .

به نظر منم هر چقدر منظم تر باشه بهتره حتما از این بعد حواسم هست .

همیشه عاشق شو وعشق بورز...بزرگ و دوست داشتنی خواهی شد.

لطفاً ورود یا ايجاد حساب كاربری برای پیوستن به بحث.

مدیران انجمن: Ehsanblackfire

Please publish modules in offcanvas position.