Skip to main content

هفت شین یا هفت سین ؟

بیشتر
13 سال 5 ماه قبل #22632 توسط Nasim
پاسخ داده شده توسط Nasim در تاپیک پاسخ: هفت شین یا هفت سین ؟
یعنی میگی 7شین به بعد از اسلام ربط داره ؟ اگر اینطور باشه و اگر کلمات این 7شین عربی باشند باز هم مشخص نمیشه اصلش پیش از اسلام چی بوده ! ش.ر.ا.ب هم که میدونی از فعل "شرب" توی عربی به معنای نوشیدن میاد و این کلمه به وزن فعال رفته . باید تحقیق کرد تا دید ریشه ئ این فعل از کجا اومده .معادل این فعل هم توی فارسی "نیوش" هست .

لطفاً ورود یا ايجاد حساب كاربری برای پیوستن به بحث.

بیشتر
13 سال 5 ماه قبل - 13 سال 5 ماه قبل #22639 توسط FeanoR
پاسخ داده شده توسط FeanoR در تاپیک پاسخ: هفت شین یا هفت سین ؟

Nasim نوشته: یعنی میگی 7شین به بعد از اسلام ربط داره ؟ اگر اینطور باشه و اگر کلمات این 7شین عربی باشند باز هم مشخص نمیشه اصلش پیش از اسلام چی بوده ! ش.ر.ا.ب هم که میدونی از فعل "شرب" توی عربی به معنای نوشیدن میاد و این کلمه به وزن فعال رفته . باید تحقیق کرد تا دید ریشه ئ این فعل از کجا اومده .معادل این فعل هم توی فارسی "نیوش" هست .

ش.ر.ا.ب عربی نیستش که درسته که یک فعل داریم به نام "شرب" ولی هیچ ربطی به ش.ر.ا.ب نداره و ش.ر.ا.ب تو فارسی اسمه و "شرب" هم تو وزن فعال نمیره حالا در یک صورت و به چند شرط میره که اونجا هم میشه "ش.رّ.اب"(ش.ر.ر.ا.ب)که میشه بیش از حد نوشیدن ولی ش.ر.ا.ب اسمه ولی باز به جاش مش/رو.ب از "شرب" میاد

پس ش.ر.ا.ب فارسی هست
Last edit: 13 سال 5 ماه قبل by Hamid.

بیشتر
13 سال 5 ماه قبل #22652 توسط Jasmine Jackson-mjforever
پاسخ داده شده توسط Jasmine Jackson-mjforever در تاپیک پاسخ: هفت شین یا هفت سین ؟
قبل از اسلام هفت شین وجود داشته. به خاطر حمله ی اعراب و سخت بودن تلفظ س و یه سری چیزای دیگه شده هفت سین. به طور مثال: جشن یک کلمه ی عربیه و اصل اون یسن یا یسنا هست که نام یکی از بندهای اوستا هم هست. با ورود اعراب و سخت بودن تلفظ این کلمه شده جشن.

mj for ever....

بیشتر
13 سال 5 ماه قبل #22655 توسط Nasim
پاسخ داده شده توسط Nasim در تاپیک پاسخ: هفت شین یا هفت سین ؟
مشکل اینه که من توی هیچ کدوم از متون پارسی که خوندم یا حتی پهلوی و... به کلمه ای مشابه این هم برنخوردم که بگیم از اون گرفته شده . دقیق یادم نمیاد که توی عربی وزن "فعال" داریم یا نه ولی فکر می کنم کلمه ئ "ش.ر.ا.ب" یکی از مصدرهای فعل "شُرب" هست .میدونی که بعضی از فعل ها از یک مصدر بیشتر دارند . وقتی کلمه ئ م.ش.ر.و.ب رو هم در نظر بگیریم بیشتر مشخص میشه که شاید کلمه ئ اول هم از همین ریشه باشه . بهتره این تاپیک رو به کلاس عربی تبدیل نکنیم .من چند روز دیگه که برگردم جواب رو پیدا می کنم .

مدیران انجمن: Ehsanblackfire
زمان ایجاد صفحه: 3.601 ثانیه
قدرت گرفته از كيوننا